Viime kirjoittamisestani on vierahtanyt jo muutama tovi, silla tekemista ja puuhaa on riittanyt. Alkuperaisena ajatuksenani oli pitaa blogia paivakirjan tyylisena matkakertomuksena, mutta koska en ole moiseen pystynyt, taytyy siis muuttaa blogin luonnetta. Haluan tasta eteen pain kirjoittaa enemman kiinalaisesta elamanmenosta kuin omista menoistani. Vietan toissa liian paljon aikaa koneen aaressa, ja illalla tietokoneen ruutu tuntuu yhta kammoksuttavalta kuin suomalaisia piinaava possuflunssa. Omien tapahtumien kirjoittaminen blogiin ei tunnu mielekkaalta, silla toistan samoja asioita henkilokohtaisissa sahkoposteissa. Pyydan siis anteeksi laiminlyontiani vahaisista kuulumisistani. En ole teita unohtanut taalla suurkaupungin vilinassa, taalla vain tapahtuu niin paljon uusia asioita koko ajan, ettei aika ja sanat tunnu riittavan kaikesta raportoimaan.
 
Uskomatonta mutta totta, olen viettanyt kohta 2 ja puoli kuukautta Kiinassa, enaa 3 ja puoli jaljella. Tyorupeamastani on enaa puolet jaljella, ja harjoittelun jalkeen ehdin rauhassa matkustella kolmisen viikkoa ennen kotiin paluuta.
 
Kesa on taalla kaantynyt viimaiseksi syksyksi. T-paidan ja hameen sijaan kerrospukeudun ja kannan mukanani sateenvarjoa. Ilmastointilaitetta kaytamme talla hetkella lammittamiseen, pattereita ei rakennuksissa yleisesti ottaen ole. Uutisissa kerrottiin Pekingissa sataneen lunta viikonloppuna, mutta onnekseni Shanghain ilmasto on huomattavasti leudompi. Ilma on talla hetkella noin 15 astetta, tosin kylmenee nollan tuntuville kylmina talvikuukausina.
 
Toissa olen kaynyt entiseen tapaan, paljon mielenkiintoisia asioita on tapahtunut, mm. vierailu jo aiemmin mainostamaani EXPO 2010 alueelle! Viime viikonloppuna matkustin Huangshanin (Keltaiset vuoret) kauniille vuorille patikkaretkelle yhdessa saksalaisen kamppikseni Augustinin kanssa. Reissu oli onnistunut, saa suosi ja maisemat olivat kerrassaan upeita. Lataan myohemmin kuvia ihasteltavaksenne.
 
Tana viikonloppuna olen suunnitellut jarjestavani synttaribileet yhdessa tyokaverini Alberton kanssa, silla meilla on synttarit miltei samaan aikaan. Taytyisi ostaa lisaa syysvaatteita, vaatekaappini sisalto on vielakin kesapainotteista. Olen suunnitellut Pekingin reissua yhdessa espanjalaisen kamppikseni Ineksen kanssa joulukuun alkupuolelle. Jouluksi minulle tulee Shanghaihin vieraita, entinen kamppikseni Ronja (Lahden ajoilta) yhdessa poikaystavansa kanssa! <3 Ihanaa saada tanne tuttuja jouluksi, etenkin kun kaikki kamppikseni Ancaa lukuunottamatta lahtevat takaisin kotimaihinsa ennen joulua.    
 
Kiitos kaikista kommenteista, toivottavasti teille kuuluu hyvaa!
 
Syysterveisin ja kirjoittelemisiin,
 
Anne