Olen viimein ladannut kuvia keltaisten vuorten reissultani, joka tapahtui noin kuukausi sitten! Olkaa siis hyva ja kaykaa katsomaan.

Keltaiset vuoret sijaitsevat Kiinan Anhuin maakunnassa, ja niiden on sanottu olevan yhdet Kiinan kauneimmista vuorista. Matkasimme Shanghaista yojunalla noin Huangshan Shi nimiseen kaupunkiin, josta otimme bussin vuoriston juurelle. Yksi paiva meni vuoren rinteita kivutessa, majoitumme huipulla sijaitsevaan hotelliin yoksi ja laskeuduimme toisena paivana vuorilta alas. Mieleen jaivat upeiden maisemien lisaksi tuhannet ja tuhannet portaat, joita kipusimme. Kiinassa on kuulemma kaikille vuorille polkujen sijaan rakennettu portaat. En tieda, miksi tallainen ratkaisu. Huangshanin vuorten rinteet tosin olivat sen verran jyrkkia, etta portaita rakentamalla reitit oli saatu ainakin huomattavasti lyhemmiksi. 

Vuoristoreissun jalkeen matkasimme lahella sijaitsevaan vanhaan kylaan nimelta Hongcun, joka on UNESCOn maailmanperintokohde. Kylaan paastakseen taytyi maksaa paasymaksu, joten hiukan turistirysalta haiskahtaa, eiko niin? Ulkomaalaisia turisteja paikassa ei juurikaan ollut, mutta kiinalaisia sen sijaan kylla. Rauhallisen kylaelaman kokeminen oli kuitenkin mukava vastapaino Shanghain vilinalle. Yovyimme kylassa ja seuraavana paivana lahdimmekin jo takaisin Shanghaihin.

 

Tana viikonloppuna olen puolestaan matkaamassa viimeinkin paakaupunki Pekingiin. Latailen kuvat kyseiselta reissulta luultavasti ... noin kuukauden sisalla, mikali vanhat merkit pitavat paikkansa.